hivPOSITIVEfamilier

Posted by on maj 5, 2016 in Uncategorised | Kommentarer lukket til hivPOSITIVEfamilier

En af Ungegruppens aktiviteter var i 2015 at tilbyde en Temadag til forældre til hiv-smittede børn under 15 år.

Baggrunden var, at Ungegruppen samt lederne, så et behov for at forældre fik viden og indsigt om hiv og de udfordringer der kan komme til børn og unge pga. hiv.

Unge fra Ungegruppen var med til at arrangere dagen, både med indhold og også rent praktisk med at passe børnene, mens forældre fik undervisning.

Temadagen var godt besøgt! 20 forældre, 2 bedsteforældre og 8 hiv-smittede børn, samt 2 socialrådgivere fra DIA deltog. Der var oplæg fra Jens Veirum, børne-overlæge fra Skejby, med opdateringer om hiv og behandling, der var oplæg fra unge hiv-smittede om hvordan de har valgt at leve med hiv, – åbent eller lukket. Der var oplæg om ”Glade børn er robuste børn” og meget mere.

Forældrene gav udtryk for, at de kunne have brugt mere tid sammen og ville gerne have hørt endnu mere fra de unge hiv-smittede.

Nogle af forældrene har taget initiativ til oprettelse af anonym Facebook side, hvor forældre kan dele viden, bekymringer, stille spørgsmål til hinanden med mere. Denne platform bliver brugt, – og set af forældrene.

Da Temadagen blev en succes vil vi gentage arrangementet i 2016. datoen er d. 30-11-2016.

Der ligger gode evalueringer fra deltagerne i 2015, som vi i 2016 vil sammensætte et program ud fra.

Program og tilmelding vil blive slået op herinde omkring sommerferien,.